Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Şırnak, Mardin ve Bingöl'de düzenlenen törenlerle anıldı

DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Şırnak, Mardin ve Bingöl'de anma töreni yapıldı.

Şırnak Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törende Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Siren sesiyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'nın yanında kurulan meşale yakıldı ve bayraklar yarıya indirildi.

Tören Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program ile devam etti.

Etkinlikte, "Atatürk'ün Hayatı ve Kişiliği" konulu sunum ve sinevizyon gösterimi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Program, konuşmaların ardından öğrencilerin verdiği konser ile son buldu.

- Mardin

Mardin Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Beyhan Kızılbağ Arslan, Atatürk'ün asla unutulmayacağını belirtti.

"Atatürk'ün bize gösterdiği hedefler, yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır." diyen Arslan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz akşamı milletimizin göstermiş olduğu ruh, direniş ve milli kahramanlık destanı bize gösteriyor ki; bu milletin kanla, canla başla kazandığı değerleri milletimiz her daim koruyacaktır."

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay ise Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. yılında bir kez daha şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

Atatürk'ün sinevizyon ile anlatıldığı programda slayt gösterimi ile dünya liderleri ve dünya basınının Atatürk hakkındaki düşüncelerine ve yazılarına yer verildi.

Program, Anadolu Lisesince hazırlanan "Mustafa Kemal Atatürk Oratoryosu" ile sona erdi.

- Bingöl

Valilik önünde düzenlenen anma töreninde, Vali Ali Mantı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay ve Belediye Başkan Vekili Halim Sügü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden programda, Bingöl Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni Hayrettin Mülayim, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra öğrenciler tarafından Mustafa Kemal Atatürk anısına şiirler okundu, 49. Komando Tugay Komutanlığınca hazırlanan "Atatürk" konulu slayt gösterisi yapıldı.

Program, öğrencilerin hazırladığı ''10 Kasım Oratoryosu''nun seslendirilmesi, açılan, "Atatürk Kitap Sergisi"nin gezilmesiyle sona erdi.




Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :