Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

RABAT (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliğinde...

RABAT (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

Büyükelçilikteki törene, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Askeri Ataşe Albay Levent Yavuz, Ticari Ataşe Önder Duman ile elçilik ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi çalışanları katıldı.

Saat 09:05'teki saygı duruşunun ardından 2. Katip İbrahim Halil Saklı, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79.yılı vesilesi ile aziz hatırasını canlı tutmak üzere buraya toplanmış bulunmaktayız. 10 Kasım günü bir yas günü olmaktan çok yaşamını milletine adamış eşsiz bir lider mümtaz bir devlet adamı ve büyük bir komutan olan Atatürk’ün ve en büyük eserim dediği Cumhuriyetin doğru bir şekilde anlaşılmasına bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına bir vesile olduğunu düşünüyorum."

Törenin ardından Büyükelçi Öz, törene katılan misafirlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :