Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Madame Tussauds İstanbul'da sergilenen Atatürk'ün balmumu heykeli yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor

İSTANBUL (AA) - Madame Tussauds İstanbul'da sergilenen Atatürk'ün balmumu heykeli, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Beyoğlu'nda bulunan Madame Tussauds İstanbul'a gelen ziyaretçiler Atatürk'ün balmumu heykelinin fotoğrafını çekerken, Atatürk'le ilgili düşüncelerini de yanda bulunan anı defterine yazıyor.

Heykelin bulunduğu alanda ise İzmir Marşı çalınıyor.

Atatürk’ün 1931 yılında, dünya çapında bir devlet adamı olarak öne çıktığı dönemdeki halini yansıtan figür, Londra Madame Tussauds Stüdyolarında 30’un üzerinde heykeltıraş ve araştırmacının 4 ay süren yoğun çalışmaları sonucunda hazırlandı.

Halihazırda Madame Tussauds’un Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alınarak, Anıtkabir Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan yeni balmumu figür, titiz araştırmaların ardından özenli bir çalışma süreciyle birlikte son halini aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün figürü Madame Tussauds’un İstanbul’daki merkezinde, ziyaretçi turunun başladığı noktadaki ilk figür olarak hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen ziyaretçileri karşılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :