Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

İstanbul Valiliği, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında CRR Konser Salonu'nda anma programı düzenledi- Programda, İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sahneledikleri "Atatürk Oratoryosu" büyük alkış aldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında anma programı gerçekleştirdi.

Harbiye'deki Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Atakürk'ün değişik fotoğrafları ve sevdiği müziklerin fon olarak kullanıldığı sinevizyon gösterisinden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Bahçelievler Anadolu Lisesi'nin tarih öğretmeni Mehmet Akif Bal, bir konuşma yaptı.

Bal, Atatürk'ün öğretmen ve eğitime büyük önem verdiğini, vatanı kurtarmak için askerleriyle birlikte hayatını seve seve ortaya koyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra da birlik ve beraberliği çok daha fazla önemsediğini örneklerle anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan 1. Ordu Komutanlığı'nda görevli Albay Tahir Kılıç ise Atatürk'ün sadece Türk milletinin değil, bütün dünyada insanların gönlünü fetheden büyük bir insan olduğunu söyledi.

Albay Kılıç, Gazi Mustafa Kemal'in tarihin akışını değiştiren bir kahraman, müstesna bir asker ve komutan olduğunu dile getirerek, "Atatürk'ün asıl amacı; harp değil, barıştır. Mustafa Kemal, henüz 11 yaşında askeri okula yazılır ve 12 yılı askeri okullarda geçer. Derin muhakeme, isabetli görüş, sevk ve idare anlayışını okuduğu okullarda geliştirdi." dedi.

Konuşmaların ardından "10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında, il genelinde ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Resim" dalının birincisi Bahçeşehir Sancaktepe İlkokulu öğrencisi Irmak Teker, "şiir" dalının birincisi Tuzla Ali Hasanoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatma Dilan Demircan ve "kompozisyon" dalının birincisi Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Nur Aleyna Sakoğlu ödüllerini İstanbul Valisi Vasip Şahin verdi.

"Resim" dalının ikincisi Pendik Tevfik İleri İlkokulu öğrencisi Naz Peri İrem Kurt, "şiir" yarışması ikincisi Bağcılar Hayriye Kayraklı Ortaokulu öğrencisi Sıla Nur Tekin ve "kompozisyon" yarışması ikincisi Bayrampaşa Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Havva Kayacı'nın ödüllerini 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever takdim etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da "resim" yarışması üçüncüsü Esenler Özel Bahçeşehir Mektebim İlkokulu öğrencisi Alara Bolluk, "şiir" yarışması üçüncüsü Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu öğrencisi Ahmet Emir Sevindir ve "kompozisyon" yarışması üçüncüsü Başakşehir Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Yeşildağ'a ödüllerini sundu.

Ödül merasiminin ardından şiir yarışması birincisi Tuzla Yıldız Ali Hasanoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Demircan, "Ölümsüzlüğün Ölümü" isimli şiirini seslendirdi.

"Kompozisyon" yarışmasında birinciliğe hak kazanan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sakoğlu da "Demirdağ’ın Ateşi" konulu kompozisyonunu okudu.

Program, İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Atatürk Oratoryosu" sahnelendi. Öğrencilerin performansı, CRR Konser Salonu'nu dolduran kalabalık tarafından dakikalarca alkış aldı.

Anma programına Vali Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal'ın yanı sıra diğer yetkililer, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.

Program, davetliler tarafından büyük ilgi gören sunumlarıyla birçok kere ayakta alkışlanan İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle kent protokolünün fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Öte yandan İstanbul'un ilçelerinde de Atatürk anıtlarına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :