Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında Kahire'de anıldı

KAHİRE (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi.

Törene elçilik çalışanları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kahire Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, Yunus Emre Enstitüsü Kahire Müdürü Emin Boyraz, Kahire'de faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçilik Müsteşarı Halime Ebru Demircan, törende yaptığı konuşmada, "Milletine yüce duygularla bağlı maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği vatanına adamış olan yüce Atamız, bizlere sağlam temeller üzerinde yükselen onurlu geçmişini geleceğe taşıyabilen, gücü her geçen gün artan gurur duyduğumuz bir ülke bıraktı." dedi.

Atatürk'ün düşünceleri, eserleri, ilke ve devrimlerinin yaşadığı çağı aşarak her geçen gün ve her dönemde güncelliğini koruduğunu belirten Demircan, şunları kaydetti:

"Bölgemizde yaşanan krizlere rağmen, bugün bölgesinde ve dünyada bir istikrar sembolü olarak kalan ülkemiz ve millet olarak bizler, bunu yüce Atamızın ileri görüşlülüğüne ve temelleri sağlam atılmış Cumhuriyetimize borçluyuz. Türk milletinin yetiştirdiği insanlığın ortak değerlerine büyük katkılarda bulunmuş bir dünya lideri olan yüce Atamızın bizlere emanet ettiği ve bir asra yaklaşan ömrü boyunca huzurla dimdik ayakta duran Cumhuriyetimiz, istikbale her zamankinden daha büyük bir şevk ve azimle yürüyor."

Anma töreninin bitiminde misafirlere çay ve kahve ikramında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :