Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören düzenlendi

KONYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da tören gerçekleştirildi.

Konya'da Anıt Meydanı'ndaki tören, Konya Valisi Yakup Canbolat'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Diğer kurum ve kuruluşların da anıta çelenk bırakmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sirenlerin çaldığı sırada meydana açılan yollarda yayalar saygı duruşuna eşlik ederken, sürücüler de araçlarını durdurdu.

Konya Devlet Tiyatrosunda devam eden anma programında, öğrenciler Atatürk'ün son dönemlerinin anlatıldığı oyunu sahneledi.

Törene, Vali Canbolat'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda kişi katıldı.

- Karaman

Karaman'da da Atatürk anıtında gerçekleştirilen törende, Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Kazım Türkmen, anıta çelenk sundu.

Saatler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'i gösterdiği sırada sirenler çaldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra anma programı Güzel Sanatlar Lisesi salonunda devam etti.

- Aksaray

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'ndaki törende Aksaray Valisi Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan korunun Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirilmesiyle sona erdi.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan törende, yoldaki araçlar korna çalarak sirenlere eşlik etti. Tören, Rehberlik ve Araştırma Merkezi salonunda yapılan anma programlarıyla devam etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Tören, Atatürk ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılması ile sona erdi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :