Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek, muasır medeniyet hedefine doğru yorulmadan çalışmak bizim en önemli vazifemiz olmaya devam edecektir"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek, muasır medeniyet hedefine doğru yorulmadan çalışmak bizim en önemli vazifemiz olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Özlü, yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yılında saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti.

Atatürk'ün başlattığı istiklal mücadelesinin, Cumhuriyetin kurulmasıyla taçlandığını ve bütün mazlum milletlere ilham olduğunu vurgulayan Özlü, "Atatürk'ün 'en büyük eserimdir.' diyerek kurduğu Cumhuriyetimiz, 94 yıldır milletimizden ve eşsiz tarihimizden aldığı güçle büyümekte, gelişmekte ve dünya milletleri arasındaki saygınlığıyla göz doldurmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Özlü, şunları kaydetti:

"Milletimiz milli iradenin hakimiyeti prensibiyle ortak hedefler ve idealler etrafında birleşmiştir. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek, muasır medeniyet hedefine doğru yorulmadan çalışmak bizim en önemli vazifemiz olmaya devam edecektir. Vefatının 79. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :