Büyük Önder Atatürk’ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk’ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de anma törenleri düzenlendi- Adana'da vatandaşlar yaklaşık 14 kilometrelik ''Ata'ya Saygı İnsan Zinciri'' oluşturdu

ADANA (AA) - Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de anma törenleri düzenlendi.

Adana'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Mahmut Demirtaş, 10. Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile diğer ilgililer anıta çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Çukurova Üniversitesi'nde de anma töreni düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla Fuzuli Caddesi'nde trafiğe kapatılan alanda belediye çalışanları, futbol kulüplerinin taraftarları, izciler, sivil toplum örgütlerinin üyeleri ve vatandaşlar yaklaşık 14 kilometrelik ''Ata'ya Saygı İnsan Zinciri'' oluşturdu.

Saygı duruşunda bulunan vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı. Etkinliğe 14 bin civarında kişinin katıldığı bildirildi.

- Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon KomutanıTuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile diğer yetkililer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te de alandaki protokol üyeleri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler saygı duruşunda bulundu, limandaki gemiler ve balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, caddelerden geçen araçlar da kornalarını çaldı.

Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu multivizyon gösterisi yapıldı, öğrenciler de günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

- Hatay

Hatay'da Anıt Meydanı'nda başlayan törende Vali Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hatay Valisi Ata, anıt şeref defterini imzaladı.

Anma etkinlikleri Antakya Kültür Merkezi'nde devam etti.

-Osmaniye

Devlet Bahçeli Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu törende, saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Ömer Faruk Coşkun, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek "Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirası geleceğe taşımak ve daha da yükseklere çıkarmak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur." dedi.

Anma etkinliği, Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :