Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik'te tören düzenlendi

BURSA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik'te anma törenleri düzenlendi.

Bursa'da Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, anıta çelenk bıraktı.

Saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tören için alana gelenlere üzerinde Atatürk portresi bulunan atkı hediye etti.

Meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenlerle saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk'ün sesinden 10. yıl nutkunun dinlenmesinin ardından sona erdi.

Programa, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

- Çanakkale

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bu sırada kentte adeta hayat durdu.

Törene, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, idari ve kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kütahya

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Kütahya'da anıldı.

Zafer Meydanı'nda Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Bülent Tatkan ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

- Balıkesir

Balıkesir'de Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenlerde, Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, anıta çelenk bıraktı.

Saat 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cevahir Geniş, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Tören, "Hürriyet Kartalı" adlı oratoryonun sahnelenmesiyle sona erdi.

- Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Tuğba Yılmaz, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenler çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Meydandaki program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Anma programı Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

- Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından çelenkler bırakıldı.

Saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki anma programlarıyla devam etti.

Programa 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :