Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

TFF, TBF, TVF, THF, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, Atatürk'ün sevgi, saygı ve özlemle anıldığı belirtilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak 'Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.' diyerek beden eğitimini mecburi kılan ilk devlet adamı olan Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek ilkesiyle, topluma spor kültürünü benimsetme, Türk futbolunu uluslararası düzeyde rekabet edecek seviyeye çıkartma misyonumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla yad ederiz." denildi.

TBF ise başkan Hidayet Türkoğlu'nun imzasıyla yayımladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

TVF'nin internet sitesinde de "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79. yıl dönümünde, rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz." mesajı yer aldı.

THF'nin mesajında ise "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadeleri kullanıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :