Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'uncu yılı dolayısıyla Bakü'de anma töreni yapıldı

BAKÜ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

Büyükelçilik yakınlarındaki Atatürk anıtında yapılan törene, Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral Zafer Ocak, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, büyükelçilik çalışanları, Türk kurumlarının temsilcileri ve Bakü Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından, büyükelçilikteki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Büyükelçi Özoral, anıta çelenk bıraktı.

Törenin büyükelçilikte devam eden kısmında konuşan Büyükelçi Özoral, Atatürk'ün yaptığı tüm işleri milletinden güç alarak yaptığını, millet iradesini her şeyin üstünde tuttuğunu söyledi.

Özoral, 9 Eylül 1922'de son düşman askeri denize dökülürken emperyalizmin de Anadolu topraklarından çıkarıldığını belirterek, "Bu, tarihte emperyalistlere verilmiş ilk büyük dersti. Düşmanlarımız bu dersi kendilerine veren o büyük dahiyi asla unutmadılar. Atatürk'le ilgili olmadık yalanlar söyleyerek onu bize bile farklı tanıtmaya çalışıyorlar. Atatürk, milletimizi birleştiren en temel unsurlardandır. Onun için düşmanlarımız Atatürk'e saldırmaktadır. Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyenler Atatürk'e olan sevgimizi de yok etmeye çalışıyor. Emperyalistler kendilerine o ilk büyük tokadı atan kahramanı kendilerine her zaman düşman bileceklerdir." diye konuştu.

Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı film gösterimi yapılan törende ayrıca Atatürk hakkında kompozisyon ve şiirler okundu.



Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :