Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk, ölümün 79. yılında Kuala Lumpur’da düzenlenen törenle anıldı - Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu: - "Bağımsızlık ateşini yakan ve bayrağımızı hep yukarıya taşıyıp dalgalandıran bir ruhun evlatları, torunları olarak Atatürk ve silah arkadaşl

KUALA LUMPUR (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve bazı vatandaşların da katıldığı anma töreninde Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'te saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu, 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk'ü anmanın en güzel yolunun onu anlamaktan geçtiği kanaatindeyim. Geleceğin ve genç kuşakların da Atatürk’ü anlamasının önemli olduğunu düşünüyorum. Yokluk içinden varı mümkün kılan, bağımsızlık ateşini yakan ve bayrağımızı hep yukarıya taşıyıp dalgalandıran bir ruhun evlatları, torunları olarak Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktıkları Cumhuriyetin kıymetini bilelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :