BUTGEM'den Bosnalı gençlere mesleki eğitim desteği

BUTGEM'den Bosnalı gençlere mesleki eğitim desteği

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), UNDP ortaklığında gerçekleştirdiği proje kapsamında Bosna Hersekli öğrencilere CNC operatörlüğü eğitimi veriyor

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında gerçekleştirdiği proje kapsamında Bosna Hersekli öğrencilere Bursa'da mesleki eğitim vermeye başladı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, BUTGEM'in UNDP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa'ya gelen 15 Bosna Hersekli öğrenciye CNC operatörlüğü eğitimi veriliyor. 2 Ocak'a kadar devam edecek 480 saatlik eğitim programı sonunda sertifikalarını alacak öğrenciler, ülkelerinde otomotiv ve makine sektörlerinde istihdam edilecek.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'in düzenlediği eğitimlerle uluslararası bir proje niteliğine kavuştuğunu söyledi.

Kosova'dan Güney Afrika'ya, Suriye'den Moğolistan'a dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen öğrencilere BUTGEM bünyesinde eğitim verdiklerini hatırlatan Gülener, UNDP ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında da Bosnalı gençleri ağırladıklarını belirtti.

Yaşları 18 ile 30 arasında değişen 15 öğrenciye eğitim verildiğine işaret eden Gülener, "UNDP ile ortak projelerimizi sürdürüyoruz. Bosna'dan gelen ilk grubumuza eğitim vermeye başladık. Etap etap planladığımız bu projede, yeni eğitim programlarımız da olacak. Bizler için özel bir önemi bulunan Balkan coğrafyasının gelişimi adına böyle bir projede yer almaktan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

- İşe alım için BUTGEM'de eğitim şartı

Meslek edinmek adına programda yer alan işsiz gençlerin yanında hali hazırda çalışan ve mesleklerini geliştirmek adına eğitimlere katılanlar da yer alıyor.

Eğitime katılan Mirza Lalic, firmasının önerisiyle BUTGEM eğitimlerinden yararlanabilmek amacıyla Bursa'ya geldiğini söyledi. Eğitimlerden şimdiye dek çok memnun olduğunu ve yeni şeyler öğrendiğini aktaran Lalic, "Mesleğimi geliştirerek ülkemin kalkınmasına katkıda bulunmak ve ülkemdeki gençlere yardımcı olmak istiyorum. Bize bu imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Bir diğer kursiyer Hasan Basic ise BUTGEM'in şartlarının çok iyi olduğunu ve henüz programın başında olmalarına rağmen çok şey öğrendiğini söyledi. Bosna'da iş bulmanın çok zor olduğunu vurgulayan Basic, "İş başvurusu yaptığım firma, işe alım için BUTGEM eğitimlerine katılmamı şart koştu. Burada mesleğimi en iyi şekilde öğrenip ülkemde çalışmaya başlayacağım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :