Bütçe uygulama sonuçlarının yansıması

Bütçe uygulama sonuçlarının yansıması

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Kümülatif değerlendirdiğimizde yılın ilk yarısında bütçe performansımız iyi. Beklentimiz bu performansın devamlılığı"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kümülatif değerlendirildiğinde yılın ilk yarısındaki bütçe performansının iyi olduğunu, bunun devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

Haziran ayında bütçenin 7,9 milyar lira açık verdiğini ifade eden Zeytinoğlu, "Gelirler yüzde 11,4 arttı, ancak giderlerdeki yüzde 43'lük artış bütçe açığına neden oldu. Giderlerde en büyük artış yüzde 63'le cari transferlerde olmuştur. Bütçe verilerinde ikinci çeyrekteki büyümenin kamu harcamalarından geleceğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, yılı denk bütçeyle bitirmenin önemine işaret ederek, "Yılın ilk yarısında 1,1 milyar lira fazla verdik. Kümülatif değerlendirdiğimizde yılın ilk yarısında bütçe performansımız iyi. Beklentimiz bu performansın devamlılığı. Giderler tarafında daha tutucu olmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

- İşsizlik rakamları

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) bugün açıklanan nisan ayına ilişkin işgücü istatistiklerini de değerlendiren Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"İşsizlik 8 aydan sonra tek haneli rakama indi. İstihdam verileri Türkiye ekonomisi için olumlu seyrediyor. Mevsim etkisiyle önümüzdeki 5-6 ay daha işsizlik oranında gerileme bekliyoruz. Mevsimsel olarak iş gücüne katılma oranı da arttı. Nisan ayında iş gücüne katılma oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 3 bin kişi artarak, yüzde 52'ye ve istihdam edilenlerin oranının 1 milyon kişi artarak, yüzde 47,2’ye yükselmesi memnuniyet vericidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :