Bursa'nın ciğerleri yandı
Bursa'nın Kestel ilçesi Ümitalan mevkisinde çıkan orman yangını bölgeyi alarma geçirdi. Ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun bir çalışma yürütüyor.
Bursa-Ankara karayolu üzerinde yer alan Kestel ilçesi Ümitalan Rampası mevkiindeki ormanlık alanda, bugün saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanları fark eden çevre sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Ekiplerin Yoğun Mücadelesi
İhbarın ardından bölgeye intikal eden Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye personeli, yangına kısa sürede müdahale etmeye başladı. Alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek amacıyla helikopterlerle havadan, arazözlerle ise karadan başlatılan soğutma ve söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Soruşturma Başlatıldı
Söndürme çalışmalarına odaklanan ekipler, bir yandan da yangının çıkış nedenini belirlemek için detaylı bir inceleme başlattı. Bölgedeki rüzgarın etkisiyle zaman zaman zor anlar yaşayan ekiplerin, kontrol altına alma çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor.
Yetkililer, bölgedeki vatandaşları çalışmaları aksatmamaları konusunda uyarırken, yangının çıkış sebebine dair gelişmeleri yakından takip ediyor.
Kaynak: