Bursa'dan Suriyeli savaş mağdurlarına yardım

Bursa'dan Suriyeli savaş mağdurlarına yardım

Suriye'deki iç savaş mağdurları için hazırlanan 4 yardım tırı, bölgeye gönderildi

BURSA (AA) - Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'deki iç savaş mağdurları için temin edilen yardımların bulunduğu 4 tır, bölgeye gönderildi.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaptan, Doğanbey Otoparkı'nda düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Batılı güçlerin el birliğiyle mazlum Müslüman halkı katlettiğini söyledi.

Son günlerde Halep'teki Müslümanların çok kötü şartlarda hayatta kalmaya çalıştığını anlatan Kaptan, "6 yıldan beri o kardeşlerimizin yanında olmak için gayret gösterdik fakat dünya bir araya geldi ve sessiz bir soykırıma göz yumuyorlar." diye konuştu.

Batılı devletlerin, kendilerinden birine bir şey olduğu zaman dünyayı ayağa kaldırdığını vurgulayan Kaptan, şunları kaydetti:

"Maalesef Ortadoğu'da mazlumlar kan gölü içinde ölürken kıllarını bile kıpırdatmadılar çünkü ölen Müslüman. Onlar için bir değeri yok. Bu katliamda dünya bir araya gelirken bizler ümmet olduğumuzu bile gösteremedik. İnşallah bu vesileyle bir araya geliriz ve bu zulmün bitmesi için gayret gösteririz. Önümüzdeki hafta 15 tırlık yardım çalışmamız var. Özellikle bunun anlamı da Bursalı hanım kardeşlerimizin 6 yıldır zulüm altında olan hanım kardeşleri için bir kampanyaları var. Hanım kardeşlerimiz yardımları toplayıp bölgeye giderek orada dağıtımlarını gerçekleştirecekler. O nedenle önümüzdeki yardım kampanyası bizim için çok anlamlı. İnşallah bu yıl hedeflediğimiz 400 yardım tırını da tamamlayacağız. Umuyoruz ki bu zulmün sonu gelir."

Daha sonra, Bursa Müftü Vekili Mehmet Köktaş'ın yaptığı duanın ardından içinde kışlık giysilerle un, makarna, bakliyat gibi çeşitli gıda maddelerinin ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :