Bursa'dan Makedonya'daki selzedelere yardım

Bursa'dan Makedonya'daki selzedelere yardım

ÜSKÜP (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sel Felaketi Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle Makedonya'da meydana gelen ve 22 kişinin...

ÜSKÜP (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sel Felaketi Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle Makedonya'da meydana gelen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Reşat Çimsöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa Belediyesi adına bölgeye hizmet vermeye geldiklerini belirterek, ülkedeki "kardeşlerine" yardım etmek istediklerini ifade etti.

Yaşanan selin ardından dört tır yardımın Bursa'dan bölgeye gönderildiğini hatırlatan Çimsöken, iki tır yardımın daha Üsküp'e gelmek üzere yola çıktığını bildirdi.

Çimsöken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteği ile yardımların devam edeceğini vurgulayarak, Marmara Belediyeler Birliğinin de bölgeye yardım tırları gönderdiğini ifade etti.

Çimsöken, "Burada gıda ihtiyacımız yok, bunlar karşılanıyor. Çok acil şekilde, beyaz eşya, yatak çarşafları, yataklar, mutfak eşyası ihtiyaçları var." dedi.

Üsküp Çayır Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Baki ise sel felaketinde madur olan ailelere yardım amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olduklarına işaret ederek, gelen yardımların dağıtımının sürdüğünü bildirdi.

Baki, Türkiye'nin her zaman Makedonya'ya yardım elini uzattığını belirterek, Bursa'nın da her zaman Üsküp'ün yanında olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :