Bursa'daki trafik kazası davası

Bursa'daki trafik kazası davası

Kullandığı kamyonetle 10 aylık bebeğin ölümüne, teyzesinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla üniversite öğrencisi kız hakkında açılan davada, kaza yerinde keşif yapılması kararlaştırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da kullandığı kamyonetle 10 aylık bebeğin ölümüne, teyzesinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla üniversite öğrencisi kızın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Selin Dursun (21) ile kazada ölen Hira Genar'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Dursun, daha önceki savunmasını yineleyerek, ne bebeğe ne de teyzesine çarptığını öne sürdü.

Sokağa girdiğinde bebek arabasının yolun ortasında durduğunu öne süren Dursun, şunları dile getirdi:

"Teyzesi hemen arabaya doğru hareket etti. Ben de bu sebeple arabada bebek olduğunu düşündüm. Çarpmamak için direksiyonu duvar tarafına kırdım. Duvara çarptıktan sonra teyzesinin dengesi bozuldu. Arabanın arka tarafı teyzesinin ayaklarına çarpmış diye düşünüyorum. Teyzesi de can havliyle bebeği atmış. Bebek yere düşünce beyin kanaması sonucu vefat etmiştir. Yine de bu olayın içinde olduğum için üzgünüm. Aileyi de anlıyorum.

Olay sırasında hızlı olmamama rağmen teyzesi panik yaptığı için ben de panik yaptım. Bu sebeple duvara doğru kırdım. Frene basmak aklıma gelmedi."

Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuzluk halinin devamına ve kaza yerinde şahitler huzurunda keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Üniversite öğrencisi Selin Dursun'un kullandığı 16 EU 497 plakalı kamyonet, geçen yıl 14 Haziran'da Ahmet Yesevi Mahallesi Bahar Sokak'ta bebek arabasındaki 10 aylık Hira Genar ve teyzesi Emine Caner'e çarpmıştı. Yakınları tarafından özel hastaneye kaldırılan Genar, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Caner ise Mudanya Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :