Bursa'da toplu açılış töreni

Bursa'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Biz CHP'lilerin bu sufleleri nereden aldıkların çok iyi biliyoruz. Bunlar sufleyi Pensilvanya'daki şarlatandan alıyorlar. Çünkü onun 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren militanları da dünyalarını ve ahiretlerini yakmakta

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz CHP'lilerin bu sufleleri nereden aldıkların çok iyi biliyoruz. Bunlar sufleyi Pensilvanya'daki şarlatandan alıyorlar. Çünkü onun 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren militanları da dünyalarını ve ahiretlerini yakmaktan, yıkmaktan söz ediyorlar. CHP'lilere diyorum ki bu şarlatanın yolu yol değil." dedi.

Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, vatandaşlara hitap etti.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa, düşmanı İzmir'de dökmüş kadar sevineceğiz." dediğini anımsatan Erdoğan, "Yazıklar olsun. Bu işi biraz biliyor zannediyordum ama anlaşılan o ki son zamanlarda onun da kayışlar eskidi ve yırtılmaya başladı." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "Kontrollü darbe" ifadesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, sustum sustum ama açıklayacağım. Ben gece 01.30 gibi Marmaris'ten Yeşilköy'e Atatürk Havalimanı'na indim. Oraya geldiğimde baktım ki halkım beni orada bekliyor. Çağrımıza icabet etmişler, meydanlara dolmuşlar. Orada hitap ettik, oturduk, durum değerlendirmesi yaptık ve İstanbul Valimiz, vekaleten Genelkurmay Başkanlığına atadığımız Ümit Paşa birlikte değerlendirme yaptık.

Öğrendim ki Kılıçdaroğlu, 23.30'da havaalanına gelmiş fakat ondan sonra kaybolmuş. Daha sonra öğrendik ki Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitmiş. Hani sen bir zamanlar diyordun ki 'Bu ülkede darbe marbe olursa ilk defa tankın üzerine ben çıkarım.' Hani ne oldu, niye kaçtın gittin? Demek ki bunlarda laf bol. Bugün de söyledim yine söylüyorum. İstanbul'da Sabri adlı bir genç, 36 yaşında, tankın altına kendini atıyor, üzerinden tank geçiyor fakat o yılmıyor, ikinci tankın da altına atıyor, kendini. Orada da kolu ayakları darbeler yiyor. Sen bir Sabri dahi olamazsın. Korkaklar zafer anıtı dikemez. O yiğitlerin işidir. İşte yiğitler burada."

Geçmişte milletin çok aldatıldığını, kendilerinin "Ne aldanan ne aldatan olacağız" dediğini aktaran Erdoğan, 15 Temmuz'da ve terörle mücadelede şehit olanlara rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

- "Sen bir kulu Allah ile aynı noktaya nasıl getirirsin"

"Millet yakalarına yapışıp, söylediklerinin hesabını sormaya başlayınca, CHP'lilerin işi toparlama adına kendilerini rezil edecek işlere yöneldiklerini" vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP'nin o malum milletvekili, kendini savunmak için çıktığı bir televizyonda, lafa bak, 'Allah bile yetkileri dağıtıyor' diyor ve meleklerin görevlerini sayıyor. Sonra da şöyle devam ediyor, 'Siz alıp tüm yetkiyi bir Cumhurbaşkanına verirseniz, o anda bir kararname imzalarsa ne olur'... Tövbe haşa. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir cumhurbaşkanını haşa nereye benzetiyor. Kafaya bak. Bunlarda din, iman böyle bir şey söz konusu değil. Sen bir kulu Allah ile aynı noktaya nasıl getirirsin? Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Akif 'Dinime küfreden Müslüman olsa bari' diyor ya, işte bunlar böyle. Almamışlar nasibini. Kaldı ki 'tek adamlık' diye bir şey söz konusu değil."

Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan başka partiden cumhurbaşkanı başka partiden, bunlar kavga ederse ne olacak?" dediğini hatırlatan Erdoğan, kavga edilmesin diye bu düzenlemeyi yaptıklarını anlattı.

- "Biz bir ülke nasıl yönetilir iyi biliriz"

Cumhurbaşkanının yardımcıları ve bir kabinenin bulunacağını bildiren Erdoğan, "Ne diyor 'Bütün ailesini oraya yerleştirecek'. Çünkü bunların hayatı hep yalan." ifadelerini kullandı.

Başbakan seçildiğinde kabinede 36 kişi bulunduğunu, bunu 25'e indirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bir ülke nasıl yönetilir iyi biliriz. Ama Kılıçdaroğlu sen bu işlerden anlamazsın. Sana SSK'yı verdiler batırdın." diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaparken "10 yıl önce daha iyiydi" dediğini anımsatan Erdoğan, "İnanın buna 5 koyun verin, kaybeder gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti:

"Bursa'dan ana muhalefetin endazeyi kaybetmiş yöneticilerine sesleniyorum, korkmayın 16 Nisan'da kimseye bir şey olmayacak. Biz sizler gibi İzmir'den denize dökmeyeceğiz. Ama biz siyaset müzesi hazırlayacağız, o müzeye sizleri obje olarak koyacağız. Bu halk oylamasında 'evet' çıkınca sadece ülkemizin yönetim sistemi değişecek. Emin olun bu durumda da her şey eskisinden daha iyi olacak. Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da ahiretinizi de tehlikeye atmayın. Tabii biz CHP'lilerin bu sufleleri nereden aldıklarını çok iyi biliyoruz. Bunlar, sufleyi Pensilvanya'daki şarlatandan alıyorlar. Çünkü onun 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren militanları da dünyalarını ve ahiretlerini yakmaktan, yıkmaktan söz ediyorlar. CHP'lilere diyorum ki bu şarlatanın yolu yol değil."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :