Bursa'da organ bağışı

Bursa'da organ bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kişinin karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledilmek üzere alındı

BURSA (AA) - Bursa'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki kişinin karaciğer ve böbrekleri 3 kişiye nakledilecek.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hipertansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve Bursa Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan E.K'nın (43) beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri, E.K'nın ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle E.K'nın organları başarılı bir operasyonla alındı.

Opr. Dr. Timur Didinen, 3 gün önce beyin kanaması nedeniyle acil servise gelen hastayı tüm uğraşlara rağmen kurtaramadıkları belirtti.

Hastanın ailesinin aldığı karar sayesinde 3 kişinin sağlıklı yaşama kavuşmasına vesile olduğunu ifade eden Didinen, "Hastamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok değerli ailesine bu önemli kararından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlığa yapılmış en büyük bağış en büyük armağan. Alınan böbrekler İstanbul'da 2 kişiyi diyalizden kurtaracak. Malatya'da bir karaciğer hastası ise sağlıklı yaşama 'merhaba' diyecek.'' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :