Bursa'da "maganda kurşunu" davası

Bursa'da "maganda kurşunu" davası

Evinin bahçesinde maganda kurşununa hedef olan kadınının ölümüyle ilgili davada sanıkların yargılanmasına devam edildi

BURSA (AA) - Bursa'da, evinin bahçesinde maganda kurşunuyla ölen kadınla ilgili davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuklu sanık Fuat Acar, babası Hüseyin Acar, ölen kadının eşi Ahmet Tarih ve kızı Ebru Tarih (13) ile tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Hakkında "Bilinçli taksirle adam öldürme, mala zarar verme ve ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 20 yıla kadar hapsi istenen Fuat Acar, savunmasında, olay günü iş yerinde olduğunu, ablasının kendisini Yolçatı Mahallesi'ne çağırdığını belirtti.

Ne olduğunu sorduğunda ablasının "Babam bahçede çay içerken silahını temizliyordu. Ateş aldıktan sonra yanlışlıkla birini vurmuş." dediğini öne süren Acar, olay yerine gittiğinde, babasının yaralıyı hastaneye götürdüğünü iddia etti. Acar, daha sonra eşi, annesi ve ablasını kendi evine götürdüğünü ifade ederek, "Olay yerine döndüğümde 3 sivil polis beni gözaltına aldı. Silahı benim ateşlediğim iddiasında bulundular. Beni hiç dinlemediler. Ben emniyette ifade verirken polis baskı uyguladı. 57 yaşındaki babamın yerine benim cezaevine girmemi söylediler. Ben baskı sebebiyle olayı üstlendim." ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine hakim Nalan Özcan Şimşek ise "Karşımızdakiler adaletle oyun oynuyor. Ortada pisi pisine ölmüş bir kadın var. Bizimle oyun oynuyorlar." diyerek sanığa tepki gösterdi.

Tutuksuz yargılanan baba Hüseyin Acar ise silahı kendisinin ateşlediğini iddia ederek, "Ağaçlık alanda silahı temizledikten sonra yere doğru 4-5 el ateş ettim. 15 dakika sonra küçük bir çocuğun seslerini duydum ve yanlarına gittim. Kapının önünde bayan yatıyordu. Bayanı aracımla hastaneye götürdüm. Olay yerine geldiğimde polisler vardı. Polise verdiğim ifademi kabul etmiyorum." diye konuştu.

Ölen kadının eşi Ahmet Tarih ise odada televizyon izlerken silah sesleri duyduğunu, dışarı çıktığında eşinin yerde yattığını gördüğünü belirtti.

Mahkeme heyeti diğer sanıkların da ifadelerini aldıktan sonra verdiği kısa aranın ardından Fuat Acar'ın tutuklu, babası Hüseyin Acar'ın tutuksuz yargılanmasına, olay sırasındaki telefon kayıtlarının ve Mudanya yolundaki mobese kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Merkez Nilüfer ilçesinde, 17 Nisan'da evinin bahçesinde oturduğu sırada göğsünden vurulan İlknur Tarih kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Gözaltına alınan Fuat Acar tutuklanmış, babası Hüseyin Acar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler