Bursa'da kart kopyalama düzeneğiyle dolandırıcılık

Bursa'da kart kopyalama düzeneğiyle dolandırıcılık

Orhangazi'de bir ATM'den işlem yapan yaklaşık 50 kişinin kartlarının kopyalandığı, hesaplardan 15 bin lirayı aşkın para çekildiği belirlendi- Söz konusu hesaplar bloke edilerek, zanlı ya da zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı

BURSA (AA) - Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, bir bankanın otomatik para çekme makinesine (ATM) kart kopyalama düzeneği yerleştirilerek 1,5 saatte yaklaşık 50 kişinin hesaplarından para çekildiği belirlendi. Polis, olayı aydınlatmak için çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, ilçede bir bankaya ait ATM'den para çekmek isteyen vatandaş, hesabında para olmamasından şüphelenerek inceleme yaptı.

Hesap hareketlerinin dökümünde parasının bilgisi dışında başka hesaplara aktarıldığını fark eden vatandaş, ilgili bankanın şubesine başvurdu. Başka müşterilerin de benzer şikayetlerde bulunması üzerine banka yetkilileri polise haber verdi.

Söz konusu ATM'ye ait kayıtları inceleyen polis ekipleri ve banka yetkilileri, cihaza kart kopyalama düzeneği yerleştirilerek 10 Şubat'ta 1,5 saatte yaklaşık 50 kişinin hesaplarından 15 bin lirayı aşkın paranın çekildiğini tespit etti. Bu miktardan bir bölümünün, kopyalanıp hesabında para bulunmayan kartlara aktarılıp daha sonra çekildiği anlaşıldı.

Olayın ortaya çıkmasından sonra 10 Şubat'ta söz konusu saatlerde ATM'de işlem yapan müşterilerine ulaşan banka yetkilileri, bu kişilere ait kartları iptal ederek hesaplarını bloke etti.

ATM ve çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, zanlı ya da zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :