Bursa'da "kan davası" cinayeti davasında karar

Bursa'da "kan davası" cinayeti davasında karar

Aralarında "kan davası" bulunan kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki sanıktan birine müebbet, 15 yaşındaki amcasının oğluna ise 12 yıl 1 ay hapis cezası verildi

BURSA (AA) - Bursa'da aralarında "kan davası" olan kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki sanıktan biri müebbet, 15 yaşındaki amcasının oğlu ise 12 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Kan gütmek saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Sedat Y. (19) ve D.Y (15) ile "Suça iştirak ve azmettirme" suçlarından yargılanan Burhan Y. ve Kemal Y. ile tutuksuz sanık Ayhan Y. ile tarafların avukatları katıldı.

Sedat Y. ve D.Y, savunmalarında cinayeti işlediklerini ve avukatlarının savunmalarına katıldıklarını söyledi.

Burhan Y. de mahkemenin vereceği karara güvendiğini ifade ederken, Kemal Y. suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıklardan Sedat Y'ye müebbet, D.Y'ye ise 12 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

"Suça iştirak ve azmettirme" suçlarından yargılanan Burhan Y. ve Kemal Y. 10'ar yıl, tutuksuz sanık Ayhan Y. ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Müşteki avukatları, tatmin edici olmadığını söyledikleri kararı temyiz edeceklerini belirtti.

- Olay

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı Çınarönü Mahallesi'nde, 20 Haziran 2015'te işe giden Fırat Bahçıvan, aralarında kan davası olduğu belirtilen Sedat Y. ve amcasının oğlu D.Y. tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Olay yerinden kaçan zanlılar, bir süre sonra Ovaakça Jandarma Karakoluna giderek teslim olmuştu.

Kars'tan geldikleri belirtilen Sedat Y. ve D.Y'nin, amcalarının öldürülmesinden Bahçıvan'ın ailesini sorumlu tuttukları ileri sürülmüştü.​


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :