Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu

Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu

Meslekten ihraç edilen SGK müfettiş yardımcısı ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettiş yardımcısı ve öğretmenlerin de yer aldığı 9 zanlı gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen SGK müfettiş yardımcısı ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa ve Çanakkale'deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda A.Y, T.M, Ö.F.U, A.B, B.S, H.C, İ.C, E.G. ve S.Ö. gözaltına alındı. Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, FETÖ elebaşının verdiği talimata uyarak Bank Asyayı kurtarmak amacıyla buraya para yatırdıkları ve FETÖ/PDY ile bağlantıları gerekçesiyle kapatılan bazı derneklere üye oldukları öğrenildi.

Polis, 4 zanlıyı yakalamak için çalışmalarını sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler