Bursa'da bin çocuğa bisiklet dağıtıldı

Bursa'da bin çocuğa bisiklet dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi, spor, kültür, sanat ve akademik alanda başarılı bin ortaokul öğrencisini bisikletle ödüllendirdi

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Sağlıklı Nesiller Daha Yeşil Bursa Projesi" kapsamında bin çocuğa bisiklet dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 ilçede belirlenen, spor, kültür, sanat ve akademik alanda başarılı bin ortaokul öğrencisine bisikletleri, düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı'ndaki törende, sağlıklı nesil oluşturmak amacıyla başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirdiklerini söyledi.

Sporcu ve sağlıklı bir nesil yetişmesi gerektiğini belirten Altepe, "Sizlerin üzerine titriyoruz. Daha güzel yetişin, kendinizi daha güzel geliştirin diye. Sizler lider insan olacaksınız. Sadece Bursa ve Türkiye için değil, dünya için lazımsınız. Onun için zamanınızı boşa harcamayacaksınız. En iyi eğitimi alacaksınız ve kendinizi geliştireceksiniz. Boş zamanlarınızı da sporla değerlendireceksiniz." diye konuştu.

Çalışkan ve başarılı öğrencileri takdir ettiğini dile getiren Altepe, "Her konuda öncü olun, örnek olun. Türkiye, dünya sizi takip etsin. Bunları başaracaksınız ve herkesin umudu olmaya devam edeceksiniz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da öğrencilerin sağlıklı yetişmesinin önemini vurgulayarak, "Bisikletleri çok iyi değerlendirin. Mutlaka trafik kurallarına uyun, kuralları ihmal etmeyin. Veliler de bu konuda öğrencilere rehberlik yapsın." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :