Bursa TEKNOSAB'a yurt dışından ilgi

Bursa TEKNOSAB'a yurt dışından ilgi

BTSO Başkanı Burkay:- "TEKNOSAB, Bursa'nın katma değerli üretim gücünü artırırken 2023 yılı için belirlediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat hedefimizin 40 milyar dolarını da tek başına karşılayacak bir potansiyele sahip"- "Buradan yer almak için İngiltere,

BURSA (AA) - Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nde (TEKNOSAB) 2018'in kasım ayında üretime başlanacağı bildirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB projesindeki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Burkay, eylül ayında temel atma töreni gerçekleştirilecek projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Burkay, TEKNOSAB'ın tamamlanmasıyla Bursa'nın yüksek teknoloji üretiminin merkezi olacağını bildirdi.

Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesinin yolunun yüksek teknoloji üretimi ve ihracatına bağlı olduğuna dikkati çeken İbrahim Burkay, şunları kaydetti:

"TEKNOSAB projemiz Türkiye'de yeni sanayi devriminin sembolü olacak nitelikte dev bir yatırım. Buradaki fabrikaların üretime geçmesiyle beraber, sanayimizde yeni bir dönem başlayacak. TEKNOSAB, Bursa'nın katma değerli üretim gücünü artırırken 2023 yılı için belirlediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat hedefimizin 40 milyar dolarını da tek başına karşılayacak bir potansiyele sahip."

Burkay, TEKNOSAB'ın kente gelen yabancı sermayeli firmaların sayısını artıracağını da belirterek, buradan yer almak için İngiltere, Çin ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden firma temsilcisinin Bursa'ya gelerek görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

Kentte 2011-2016 yıllarında 98 yabancı sermayeli firmanın yeni yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Burkay, "Yabancı sermayenin başkenti olarak bilinen Bursa, uygun ölçekte alan olmamasından ötürü son yıllarda yeterli yabancı sermaye yatırımı alamadı. TEKNOSAB ile bu durumu da lehimize çevireceğiz. Uluslararası birçok firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Yeni yatırımlar, üretim ve ihracatımızı artırmanın yanında istihdamımızı da en üst seviyeye taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Burkay, 10 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek TEKNOSAB'ın planladıkları takvime uygun olarak ilerlediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :