Bursa sahillerine 50 milyon liralık 3 arıtma tesisi

Bursa sahillerine 50 milyon liralık 3 arıtma tesisi

Sahil ve derelerin temizliğinin sağlanması kapsamında 120 milyon liraya mal olacak 6 biyolojik arıtma tesisinden üçünün yapım sözleşmesi imzalandı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesince çevre temizliğinin sağlanması ve yaşanabilir bir kentin oluşturulması için yürütülen çalışmalar kapsamında 120 milyon liraya mal olacak 6 biyolojik arıtma tesisinden 50 milyon lira maliyetli üçünün yapım sözleşmesine imzalar atıldı.

Tesisler sayesinde bir yıl sonra sahil ve derelerdeki kirlilik ortadan kaldırılacak.

Küçükkumla, Akçalar ve Badırga bölgelerine, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulmasını öngören sözleşme, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İtalyan EMIT Group-Alkataş AŞ Ortak Girişimi arasında yapıldı.

Bir içerisinde tamamlanması ve 50 milyon liraya mal olması planlanan sözleşmeye, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, müteahhit firma adına da Alkataş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Albayrak imza attı.

Altepe, Bursa'nın temiz çevreye sahip olması için Küçükkumla, Akçalar ve Badırga'ya atıksu arıtma tesisi yapılmasını öngören tarihi bir anlaşmaya bugün itibarıyla imzaları attıklarını söyledi.

Bursa'nın sahilleri ve dereleri için 120 milyon liralık arıtma tesisleri yatırımının startını verdiklerini vurgulayan Altepe, "İnşallah en kısa zamanda bu tesislerimiz de hakkıyla tamamlanacak. Önümüzdeki nisan ve mayıs aylarında inşallah, derelerimiz temiz akıyor olacak. Aynı şekilde sahillerin temizliği sağlanmış olacak. Bursa'nın yeşiline ve çevresine değer katacak olan sözleşmemiz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Albayrak da ecdat şehri Bursa'ya böyle bir hizmeti yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :