Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Örgüt içinde üst düzey yönetici olan ve "mahrem imam" olarak adlandırılan bir kişinin de aralarında bulunduğu 14 şüpheli yakalandı

BURSA (AA) - Bursa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüt içinde üst düzey yönetici olan ve "mahrem imam" olarak adlandırılan bir kişinin de aralarında bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Bursa, Antalya, Gaziantep, Adıyaman ve Iğdır'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgüt içinde üst düzey yönetici olan ve "mahrem imam" olarak adlandırılan bir kişi ile yabancı uyruklu bir kişinin de aralarında bulunduğu 14 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

Bazı şüphelilerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Bank Asya'yı "kurtarma talimatları" kapsamında farklı bankalardan kredi çekerek Bank Asya'da katılım hesabı açtığı ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :