Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sezonu açıyor

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sezonu açıyor

Açılışta dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konser verecek- BBDSO Müdürü Özler:- "İdil Biret ile birlikte olmak bizim için çok büyük gurur verici bir olay. Müthiş bir konserle açılış yapmayı planlıyoruz. Şimdiden de biletlerimiz tükendi"

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), sezon açılışını 6 Ekim'de dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in konseriyle gerçekleştirecek.

BBDSO Müdürü Gökçe Özler, düzenlediği basın toplantısında, 6 Ekim Perşembe günü devlet sanatçısı İdil Biret ile açılış konserini yapacaklarını söyledi.

Biret'in dünyanın en önemli piyano sanatçılarından biri olduğuna işaret eden Özler, "İdil Biret ile birlikte olmak bizim için çok büyük gurur verici bir olay. Müthiş bir konserle açılış yapmayı planlıyoruz. Şimdiden de biletlerimiz tükendi. Çok dolu ve coşkulu bir konser olacak. Sonrasında sezonun içinde yine 33 haftamız var. Bu süreçte yerli yabancı birçok konuğumuz olacak." dedi.

Özler, Biret dışında çok önemli şef ve solistlerin yeni sezonda Bursalı sanatseverlerle buluşacağını ifade ederek bunlardan birinin de Hollandalı theremin sanatçısı Thorwald Jorgensen olduğunu, Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi'nin de misafirleri arasında yer alacağını aktardı.

Rus keman virtüözü Graf Mourja ile 20 Ekim'de Carmen Fanazy adlı eseri seslendireceklerini dile getiren Özler, "Film müzikleri, çeşitli temalı etnik müzikler ile korolu eserlerin yer aldığı çok renkli bir sezon geçireceğiz. Tüm seyircilerimizi konserlerimize bekliyoruz." diye konuştu.

Sezon için çalışmalara nisan, mayıs aylarında başladıklarına dikkati çeken Özler, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası bazı solistlerin programlarını iptal ettiklerini ve başka sanatçıları davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Bursa Filarmoni Derneği Başkan Yardımcısı Mehdi Kamruz ise BBDSO'nun bu sezonu da muhteşem bir konserle açacağını söyledi.

Sezon boyunca Türk ve yabancı pek çok ünlü sanatçıyı Bursa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirten Kamruz, sezon boyunca tam biletlerin 20, öğrenci biletlerinin ise 10 liradan satılacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :