Bursa Beton'un atık mıcırları bahçeyi kuruttu

Bursa Beton'un atık mıcırları bahçeyi kuruttu

Gemlik ilçesi Cihatlı köyünde faaliyet gösteren Bursa Beton'un taş ocağından çıkan atık mıcırlar, Ali Alp'in 200 zeytin ağacına ev sahipliği yapan 10 dönümlük bahçesini kuruma noktasına getirdi. Çiftçi, yetkililere seslenerek acil çözüm talep ediyor.

Gemlik ilçesi Cihatlı köyü Yenibağlar mevkiinde bulunan Bursa Beton'a ait taş ocağından çıkan atık mıcırlar, çevredeki zeytin bahçelerini olumsuz etkileyerek çiftçileri isyan ettirdi. Ali Alp'e ait 10 dönümlük zeytin bahçesi, 300 metre mesafedeki taş ocağının atık malzemeleriyle neredeyse tamamen kaplandı. Zeytin ağaçlarının gövdelerinin yarısı mıcırın altında kalarak kuruma belirtileri gösterirken, bazı ağaçlar ise bu etki nedeniyle kurudu.

Bursa Beton'un atık mıcırları bahçeyi kuruttu

Ali Alp, Bursa Beton Firması'na başvurarak şikayette bulundu. Firma, zeytin bahçesini temizlemek için 2 günlük bir kepçe kiraladı ancak yüksek maliyet nedeniyle çalışma yarıda kaldı. Bahçede hala kalan mıcırın büyük bir kısmı temizlenemedi. Çiftçi, ağaçların kurumasını engellemek ve toprağın verimliliğini yeniden kazandırmak için yetkililerden yardım bekliyor.

Bursa Beton'un atık mıcırları bahçeyi kuruttu

Ali Alp, yaptığı açıklamada, "Ben bu tarlaya 1990 yılında fidanlarımı ektim. Domatesinden biberine, karpuzundan kavununa her şeyi ekiyordum. En son zeytin ektik, vaziyet bu şekilde. Bursa Beton firması tarlamı bu hale getirdi. Yukarıdan gelen atık malzemelerden dolayı benim zeytinliğim bu halde. Ağaçlarım kurumaya başladı. Bu topraklarda ne yetiştirebilirim ben." şeklinde isyan etti.

Bursa Beton'un atık mıcırları bahçeyi kuruttu

Zeytin bahçesinin içler acısı hali, dron ile çekilen görüntülerle ortaya kondu. Ali Alp, çevre ve şehircilik ile ilgili yetkililere seslenerek, "Ben para da istemiyorum, benim toprağımı elverişli hale getirsinler yeter." dedi. Çiftçi, ağaçların kurumasının engellenmesi ve toprağın verimliliğinin artırılması için acil çözüm talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.