Bürokrasi yüzünden araç çürüsün mü?

Bürokrasi yüzünden araç çürüsün mü?

STO tarafından Seydişehir Devlet Hastanesi’ne hibe edilen yeni minibüs, anlamsız bürokrasi yüzünden bir araç parkında çürümeye terk edildi.

Seydişehir’de, Sağlık Bakanlığı’nın akıllara durgunluk veren kararı yüzünden Seydişehir Ticaret Odası Başkanlığı’ndan hastaneye bağışlanan sıfır kilometre 15 kişilik minibüs, bürokrasi yüzünden çürümeye terk edildi!


İki hastanenin birleşmesinden sonra yaşlı ve kimsesiz hastaların yanı sıra diyaliz hastalarını da taşımak için hastane bünyesinde eksikliği bulunan minibüs ihtiyacını büyük bir özveri ile gideren STO, hastane idaresinin talebi üzerine sıfır kilometre minibüs alarak Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne bağış yapmak için başvurdu.


Başvuru üzerine başhekimlik 02.06.2006 tarihli yazı ile Sağlık Bakanlığı’na Ticaret Odası Başkanlığı’nın hastaneye minibüs bağışlamak isteğini iletti. Bu aşamadan sonra Sağlık Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nın 27 Ocak 2006 tarih ve 12 sayılı genelgesini hatırlattı.


Bu genelge üzerine STO’nun aldığı minibüs hastane idaresi tarafından teslim alınamadı. STO Başkanı Mustafa Koçak, “Hastane idaresi odamızdan evi uzakta olanların, diyaliz hastalarının ve iki hastane arasında gidip gelemeyecek yaşlı ve ağır hastaların taşınmasında kullanılmak üzere minibüs almamızı istedi. Oda olarak 28 bin YTL vererek sıfır kilometre minibüsü aldık. Bir ayı geçmesine rağmen aracı bağışlayamadık. Yeni araç Kızılay binasının yanındaki araç parkında çürüyecek. Bir an önce hastane idaresinin aracı teslim almasını istiyoruz” dedi.


Hastane idaresi ise, STO’nun araç bağış yapma isteğini bakanlığa yazdıklarını ve bakanlıktan olur cevabı gelmeden aracı teslim alamayacaklarını açıkladı. Fahri Kubilay, Seydişehir-Memleket