Burkino Faso Fransa'dan Compaore'nin iade talebini yineledi

Burkino Faso Fransa'dan Compaore'nin iade talebini yineledi

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore:- "(Compaore'nin yakalanması) Bu bizim için zaferdir. Fransız makamlarına, Compaore'nin yakalandığı gün derhal teslim edilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu çağrımızı yineliyoruz"

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore, eski Cumhurbaşkanı Blaise Compaore'nin kardeşi François Compaore’nin iadesi çağrısını tekrarladı.

Ulusal basında çıkan haberlere göre Kabore, geçen ay sonunda Fransa’da gözaltına alındıktan 72 saat sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Compaore’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa basınına konuşan Kabore, Compaore’nin Fransa tarafından yakalanıp adli makamlara teslim edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu bizim için zaferdir. Fransız makamlarına, Compaore'nin yakalandığı gün derhal teslim edilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu.

Kabore ayrıca Fransa’nın Burkina Faso’daki idam yasalarını bahane etmesinin anlamlı olmadığını, bu yasaların 20 yıldır kimse için uygulanmadığını kaydetti.

Gazeteci Norbert Zorgo'nun öldürülme emrini vermekle suçlanan François Compaore, Burkina Faso'nun ithalat ve ihracat işlerini yürütüyordu ancak Ekim 2014'teki darbenin ardından ülkeyi terk ederek Togo'ya yerleşmişti.

Burkina Faso hükümeti, İnterpol aracılığıyla suça karışmış eski yöneticilerin yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını istiyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :