Burkina Faso'daki şiddet olayları

Burkina Faso'daki şiddet olayları

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso Güvenlik Bakanlığından bir heyetin, son zamanlarda artan saldırılarla gündeme gelen ülkenin kuzeyinde incelemelerde bulunduğu...

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso Güvenlik Bakanlığından bir heyetin, son zamanlarda artan saldırılarla gündeme gelen ülkenin kuzeyinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Güvenlik Bakanı Simon Compaore ve Savunma Bakanı Jean Claude Bouda'nın yer aldığı heyet, ülkenin kuzeyindeki Djibo bölgesine gitti.

Açıklamada, heyetin bölge halkıyla bir araya gelerek sorunları tespit etmeye çalıştıkları kaydedildi.

Djibo'ya yakın Barabule ve Tongomayel bölgelerinin polis karakollarına bir süre önce silahlı kişilerce saldırı düzenlenmişti.

Birkaç gün sonra da Djibo'ya bağlı Kurfayel kasabasında bir okul silahlı kişilerin saldırısına hedef olmuş, saldırıda 2 kişi ölmüştü.

Yerel kaynaklar, saldırıların, yeni kurulan "Ensar El İslam" adlı bir örgüt tarafından yapılmış olabileceğini ileri sürmüştü.

Fransız basınında yer alan bazı haberlere göre, Burkina Faso ve Mali'de etkin olan Ensar El İslam, Aralık 2016'da ortaya çıktı ve aynı tarihlerde Djibo bölgesine bağlı Nassumbu kasabasına saldırdı.

Haberlerde, Ensar El İslamın lideri İbrahim Malam Dicko'nun, İslami Mağrib El Kaidesi bağlantılı Masina Kurtuluş Cephesi grubunun lideri Amadu Kufa'ya yakın bir isim olduğu iddia edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler