Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

Afrika Birliği Dönem Başkanı Conde, Burkina Faso'ya destek ziyareti gerçekleştirdi

VAGADUGU (AA) - Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Gine Devlet Başkanı Alpha Conde, terör saldırısının yaşandığı Burkina Faso'yu ziyaret etti.

Burkina Faso'daki Vagadugu Havalimanı yetkilileri, Conde'nin, başkent Vagadugu'da Burkina Fasolu mevkidaşı Roch Marc Christian Kabore tarafından karşılandığını bildirdi.

Yetkililer, Conde'nin daha sonra Burkina Faso Güvenlik Bakanı Simon Compaore ile terör saldırısının yaşandığı Vameh Kurumah Caddesi'ndeki restoranı ziyaret ettiğini aktardı.

Conde, başkentte basına yaptığı açıklamada, "Burkina Faso ve Gine hem kardeş hem dost ülkelerdir. Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Gine Devlet Başkanı olarak, Burkina Faso halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu iletmek istedim." ifadesini kullandı.

G5 Sahel Gücünün bir an önce göreve başlaması gerektiğine dikkati çeken Conde, "Bunun için gereken finansman açığını kapatmamız lazım." dedi.

Yetkililer, 13 Ağustos'ta yerel saatle 21.00'de bir restorana yapılan silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin güvenlik güçlerince öldürüldüğünü bildirmişti. Vagadugu Yüksek Mahkeme Savcısı Maisa Sereme, silahlı saldırıda 18 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

G5 Sahel ülkeleri (Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer) tarafından oluşturulan gücün terör örgütleri ve silahlı gruplara karşı savaşan Fransız gücü ve BM istikrar misyonlarına destek vermesi bekleniyor.

Gücün kısa sürede 5 bine yakın askerle göreve başlaması planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :