Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bir restoranı hedef alan ve 20 kişinin ölmesine neden olan saldırıyı kınadı.AB...

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bir restoranı hedef alan ve 20 kişinin ölmesine neden olan saldırıyı kınadı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Burkina Faso halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

AB'nin saldırıda vatandaşlarını kaybeden tüm ülkeler ile dayanışma içinde olduğu, terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceği kaydedildi. AB'nin son yıllarda terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'yla teröre karşı, barış, özgürlük ve çeşitliliği korumak için dayanışma içerisinde olduğu belirtildi.

Burkina Faso emniyet yetkilileri, 3 veya 4 silahlı saldırganın motosikletlerle geldikleri restorandakilere rastgele ateş ettiğini açıklamıştı. Saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilmişti.

Dışişleri Bakanlığı saldırıda bir Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini, bir vatandaşın yaralandığını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :