Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

Burkina Faso'daki restorana yönelik saldırı

Burkina Faso Devlet Başkanı Kabore:- "Vagadugu'yu yasa boğan bu alçak saldırıyı sert şekilde kınıyorum"

VAGADUGU (AA) - Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore, başkent Vagadugu'da bir restoranı hedef alarak 18 kişinin ölmesine neden olan saldırıyı kınadı.

Kabore, yazılı açıklamasında, Vameh Kurumah Caddesi'ndeki restorana gece saatlerinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Vagadugu'yu yasa boğan bu alçak saldırıyı sert şekilde kınıyorum." ifadesini kullandı.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar temennisinde bulunan Kabore, silahlı saldırıyı düzenleyenleri etkisiz hale getirmek amacıyla yoğun şekilde çalışan güvenlik güçlerini de tebrik etti.

Kabore, terörle mücadelenin uzun soluklu bir iş olduğuna dikkati çekerek, bu tehdidi ortadan kaldırmak için tüm ulusu dayanışmaya çağırdı.

Emniyet yetkilisi Guy Ye ise 3 veya 4 silahlı saldırganın motosikletlerle geldikleri restorandakilere rastgele ateş ettiğini dile getirmişti. İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu da saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı ise saldırıda bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir vatandaşın yaralandığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :