Burkina Faso'da deng humması

Burkina Faso'da deng humması

Burkina Faso'da deng humması nedeniyle 13 kişi yaşamını yitirdi

VAGADUGU (AA) - Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da deng humması yüzünden 13 kişinin öldüğü bildirildi.

Burkina Faso Sağlık Bakanlığının yayımladığı rapora göre, ülke genelinde hastalığa yakalanan 6 bin kişiden 13'ü hayatını kaybetti.

Ülkenin ulusal televizyon kanalı ORTB'ye konuşan Sağlık Bakanı Nicolas Meda, ülkede yakın gelecekte 4 bin yeni deng humması vakasının ortaya çıkabileceğini belirtti.

Virüsün yayılmasını engellemek için halka koruma amaçlı spreyler dağıtıldığını söyleyen Meda, şu ana kadar tedavisi bulunmayan deng hummasının 2016'da da ülkede 20 kişinin ölümüne neden olduğunu kaydetti.

Özellikle Afrika kıtasında sık rastlanılan deng humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateş gibi belirtilerle ortaya çıkan hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve deng humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığı bulaştıran sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle hastalığın yayılmaması için özellikle sanayi çevrelerinde çöp alanlarının sürekli ilaçlanması gerekiyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :