"Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" sahiplerini buldu

"Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen ödüller bu yıl 21 gazeteciye verildi- TGC Başkanı Olcayto: - "Böyle bir ödül, dünyada tek. 70 yaşından gün alıp, 50 yıl basında çalışmış ve ayrıca hala da çalışıyor olacak. Bizim aramızda halen bu niteliğe sahip

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetince (TGC) düzenlenen "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" bu yıl 21 gazeteciye verildi.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, eski başkanlarından Burhan Felek adına verilen "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri" için cemiyetin Cağaloğlu'ndaki binasında tören düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törene, 200'ü aşkın gazeteci katıldı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, törende, ödüllerin Burhan Felek'in hayatını kaybetmesinin hemen ardından 1983 yılından itibaren verilmeye başlandığını belirtti.

Burhan Felek'in, isminin üzerinde çok konuşulması gereken, mizahı çok iyi kullanan bir yazar olduğuna vurgu yapan Olcayto, "Böyle bir ödül, dünyada tek. 70 yaşından gün alıp, 50 yıl basında çalışmış ve ayrıca hala da çalışıyor olacak. Bizim aramızda halen bu niteliğe sahip arkadaşımız çıkıyor. Bu da çok sevindirici." ifadelerini kullandı.

Olcayto, Burhan Felek'in çok sıkıntılı dönemler gördüğünü anımsatarak, "Ama bunların içinde TGC'yi gayet sakin bir şekilde götürmeyi başardı. Cemiyetin zarar görmesini engelledi. Cemiyeti ayakta tutmayı başardı. O yüzden de kendisine şükranlarımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Törende ödül verilen 21 gazeteci ise şöyle:

"Ali Baransel, Atilla Gökçe, Ayhan Fırıldak, Ayşegül Dora, Deniz Banoğlu, Ergun Çağatay, Erkut Can, Erol Nural, Ertuğrul Akbay, Feyza Algan, Garbis Keşişoğlu, Güven Taner, İsmet Tongo, Kurtar Çakın, Metin Özyıldırım, Nahit Duru, Seçkin Türesay, Selim Esen, Seraceddin Zıddıoğlu, Şekip Gümüşkanatlı ve Şükran Soner."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :