Burdur'da tırlarla kapatılan yol

Burdur'da tırlarla kapatılan yol

Burdur Belediyesi:- "Burdur Belediyesi 30 Mayıs 2013 tarihinde kapatılan yol ile ilgili değer tespiti ve kamulaştırma kararı almıştır"- "İntikallerin yapıldığına dair belediyemize başvuru yapıldığında ilgili birimlerimiz uzlaşma yoluyla kamulaştırma işlem

BURDUR (AA) - Burdur Belediyesi, Nevzat ve İsmail Alptekin kardeşlerin arazilerinden geçen yolu tırlarla kapatmalarına ilişkin, "30 Mayıs 2013 tarihinde kapatılan yol ile ilgili değer tespiti ve kamulaştırma kararı alınmıştır" açıklamasında bulundu.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yolun 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince, kamulaştırma işlemlerinin yürütülmesi için maliklerin uzlaşmaya davet edilmesi gerektiği belirtildi.
Güncel tapu kayıtlarının incelendiği ve tapu kayıtlarına göre kamulaştırma kararı alındığı tarih itibarıyla vefat etmiş maliklerin bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Burdur Belediyesi 30 Mayıs 2013 tarihinde kapatılan yol ile ilgili değer tespiti ve kamulaştırma kararı almıştır. Kamulaştırma işleminin sonuçlandırılabilmesi için varislere 20 Ağustos 2015 tarih ve 1677 sayılı yazımız ile intikal işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve intikal işlemleri tamamlandıktan sonra kamulaştırma işlemlerinin devam edeceğine dair yazı, varislerin vekili Avukat Mehmet Çavdar'a bildirilmiştir. Süreç içerisinde intikallerin yapıldığına dair belediyemize başvuru yapıldığında ilgili birimlerimiz uzlaşma yoluyla kamulaştırma işlemlerine devam edeceklerdir."
- "Gerekli yasal işlemler başlatıldı"
Yolun kapatılması nedeniyle bölgedeki vatandaşların mağdur edildiği vurgulanan açıklamada, "O bölgede yaşanacak herhangi bir acil durumda ambulansın veya itfaiyenin olay yerine ulaşamaması durumunda sorumluları yolu kapatan kişilerdir. Burdur Belediyesi olarak ne vatandaşlarımızın ne de maliklerin mağdur edilmemesi adına kamulaştırma işlemleri devam edecektir. Gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, yol tekrar vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır" ifadesine yer verildi.
Nevzat ve İsmail Alptekin kardeşler, avukatları Mehmet Çavdar aracılığıyla Burdur Tapu Kadastro Müdürlüğüne başvurarak Aydınlıkevler Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ndeki yaklaşık 15 dönümlük arazilerinin sınırlarını belirlemişti. Sınırların belirlenmesinin ardından arazilerinden geçtiğini iddia ettikleri çift şerit ana yolu ve bir kavşağı 4 tırla kapatan Alptekin kardeşler, bazı noktalara da şerit çekmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :