Burdur'da koronavirüs testi pozitif çıkan berberin traş ettiği 50 kişi koronavirüs testi için aranıyor

Burdur'da koronavirüs testi pozitif çıkan berberin traş ettiği 50 kişi koronavirüs testi için aranıyor

Türkiye genelinde berberler işbaşı yaptı. Ancak Burdur'da yaşanan bir olay tehlikenin boyutlarını da bir kez daha ortaya koymuş oldu. Berberin yapılan testi pozitif çıktı. Şimdi süreç berberin traş ettiği 50 kişiye test yapılmasıyla devam ediyor.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakalarının Türkiye'de görülmesinin ardından 10 Mart'tan bu yana tedbirler sıkılaştırılmıştı.

Birçok ilde sokağa çıkma kısıtlaması yapılmaya başlandı ve berber, kuaför, terzi gibi yakın temasa girilen meslekler işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu sonrasında berberlerin 11 Mayıs'tan itibaren faaliyete başlayabileceği müjdesini vermişti.

40 günden fazla bir zamandır kapalı olan berberler ve kuaförler işyerlerini açmanın mutluluğunu yaşadı. Tedbirli olarak müşteri kabul eden berberler durumdan memnun.

Ancak Burdur'da yaşanan bir olay tedbirlerin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde testi pozitif çıkan bir berber karantinaya alındı.

Berber dükkanını bugün açtığı belirlenen A.T.'nin tıraş işlemi yaptıklarının yanı sıra beldede temasta bulunduğu 50'ye yakın kişinin koronavirüs testine tabi tutulacağı kaydedildi.

Beldenin giriş ve çıkışlarının ise toprak dökülerek kapatıldığı belirtildi. Öte yandan bugün belde halkı ile görüşmek üzere bölgeye giden Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökce'ye de A.T. ile temasta bulunduğu gerekçesiyle koronavirüs testi yapıldığı ifade edildi.

Etiketler :