Bünent Arınç, FETÖ'yle ilgili sözleriyle yine gündem oldu

Bünent Arınç, FETÖ'yle ilgili sözleriyle yine gündem oldu

Bülent Arınç, Kemal Öztürk'e verdiği röportajda, FETÖ'yle ilgili sözleriyle yine gündem oldu.

Bülent Arınç, Kemal Öztürk'e verdiği röportajda, FETÖ'yle ilgili sözleriyle yine gündem oldu. 

AKP’nin kurucu kadrosunda yer alan eski TBMM başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ‘FETÖ’ üyeliğinden yargılanan damadı için “Ekrem Yeter damadım olmasaydı da yüzde yüz beraat edecekti” dedi.

Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına konuk olan Bülent Arınç, damadıyla ilgili “ ‘Ekrem Yeter, Bülent Arınç’ın damadı olmasaydı beraat etmeyecekti’ sözüne katılıyor musunuz?” sorusu üzerine “Hayır, yüzde yüz beraat edecekti. Benim damadım olmayıp sıradan bir insan olsaydı da beraat ederdi. Ancak yargının öyle kararları var ki mahkum da olabilirdi” yanıtını verdi.

 

YARGI ADALETE ULAŞMA KONUSUNDA BECERİKSİZ

Öztürk’ün, Ekrem Yeter ile ilgili ‘FETÖ’ iddiası üzerinden beraat alıp daha hafif suçlarla yargılanan insanların daha ağır cezalara çarptırılmamasının nedenini sorması üzerine ise, “Bu da yargının sorunudur. Yargının adalete ulaşma konusunda bugüne kadarki beceriksizliği, başarısızlığı suçun vasfı ve suçun vasfını iyi tayin edememiş olmasıdır” şeklinde konuştu. Arınç “yargı ve adaletin nasıl sınıfta kaldığının arşivini de tutuyorum” dedi.

GEZİ OLAYLARIYLA BAŞLAYAN BİR TAKIM KORKULAR OLDU

Öztürk’ün “AK Parti’nin özgürlükçü bakış açısından güvenlikçi bakış açısına geçtiği” yorumunu ise Bülent Arınç; “Bizi yerimize mıhlayan ve eski anlayışımızın üzerine geçen olay 17-25 Aralık’la ve onun öncesinde Gezi olaylarıyla başlayan bir takım korkular oldu. Ve bu korkular 15 Temmuz ile ‘ben varım’ dedi. Ve biz bu süreçlerden sonra ülkemiz için güvenliğe önem vermeye yönelmiş olabiliriz. Geçmişte büyük bir özgüvenle yaptığımız hamlelerin yerini “ülkemizi korumak zorundayız” anlayışı aldı.

YARISINI  KHK MAĞDURLARINA VERECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

FETÖ'cülerin ihraç edilmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim” sözleriyle bu davranışını savundu.

ÖZÜR DİLİYORUM

Arınç, “Bu felaketi yaşayan insanlara acıyorum ve onlara merhamet ediyorum ve onlardan özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum” dedi.

Etiketler :