Bundan tam 21 sene önce! 'Bu kadına haddini bildirin'

Bundan tam 21 sene önce! 'Bu kadına haddini bildirin'

Türkiye'de yıllarca dindar kesimi dışlayan zihniyet son oyununda halkın meclisine halk tarafından seçilen birinin dışarı atılmasıyla on yıllar boyu devam eden zulmü tescil etmişti.

Türkiye'de yıllarca dindar kesimi dışlayan zihniyet son oyununda halkın meclisine halk tarafından seçilen birinin dışarı atılmasıyla on yıllar boyu devam eden zulmü tescil etmişti. Bunun yanı sıra daha önce bin yıl daha devam edecek zihniyetinin de ülkenin sırtına yapıştığı günlerin tezahürüydü.

Tarih 2 Mayıs 1999. 18 Nisan 1999 günü yapılan genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçilen Merve Kavakçı, meclis oturumuna başörtülü geldiği için diğer partilerin temsilcileri tarafından dışarı atılmak istendiği Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara lekelerinden biri olarak tarihe geçti.

Halk tarafından seçilen bir milletvekili belki dışarı atıldı ama zihinlerde onu bu duruma iten "Bu kadına haddini bildirin" cümlesi ise halen hafızalarımızda kazılı durumda.
Ona bunu reva görenler ise tarihin çöplüğünde yerlerini aldılar. Seçmen onlara dersini 2002 yılında en acı şekliyle vererek adeta tarihe gömdü.

Aradan 21 yıl geçti ve o 21 yılda artık TBMM'de milletvekilleri başörtüsüyle Meclis'e giriyorlar. Üniversitelerde de başörtülü öğrenciler özgürlüklerine kavuşmuş durumdalar.

Asker anneleri vatana emanet verdikleri, icabında şehit vermekten geri durmadıkları evlatlarının yemin törenlerine sırf kılık kıyafetleri sebebiyle alınmıyorlardı.
Bugün ise ülke tarihinin bu acı tablosu tarihe karıştı.

 

 

gozcu-gazetesi.jpg

65b4fc4c-9680-4309-aea7-ed247185cf12.jpg1997-1999-pagenumber-016.jpgsecim-sonucu.jpg

Etiketler :