"Buluşum" platformu çocukları sinema ile buluşturdu

"Buluşum" platformu çocukları sinema ile buluşturdu

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un sosyal girişimleri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu "Buluşum" platformu, Sinemasal'ı destekleyerek çocukları sinemayla...

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup'un sosyal girişimleri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu "Buluşum" platformu, Sinemasal'ı destekleyerek çocukları sinemayla buluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu "Buluşum", bir hayalin gerçek olmasını sağladı. Sosyal girişimci Enes Kaya'nın kendi çocukluğundaki kayıp anılardan hareketle oluşturduğu Sinemasal, köy ve kasabalarda yaşayan çocukları sinema ile buluşturmak için gittiği illere "Buluşum" ile yenilerini ekledi.

Sinemasal, "www.buluşum.biz" üzerinden hedefi olan 60 bin TL'yi toplayarak Antalya, Mersin ve Karaman'ın köy ve kasabalarında binlerce çocuğu hayatlarında ilk kez sinemayla buluşturdu. Proje için gerekli kaynağın sağlanmasına Beymen Club da müşterilerinin verdiği her 1 lirayı 4'e katlayarak destek oldu.

Bugüne kadar 20 bin 414 çocuk ve ailesini sinema başta olmak üzere sanatın dallarıyla buluştururken, bu çocukların yüzde 84'ünün proje sayesinde ilk kez sinema izlemesini sağlayan Sinemasal, AB tarafından 2013 yılında "En Geniş Kapsamlı Gençlik Projesi", Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da 2014'te "En Yeni ve Başarılı Festival Konsepti" ödüllerine layık görüldü.

Boyner Grup'un "Buluşum" platformundaki diğer sinema projesi Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali de destekçilerini arıyor. Tarımdan enerjiye, gıdadan ekonomiye, aktivizmden tasarıma ve üretimden tüketime yaşamın her alanının bütüncül bir dünya görüşüne göre yeniden biçimlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan festivalin hayalden gerçeğe dönüşebilmesi için kısa bir süre kaldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :