Bulgaristan'da Sofia Film Fest 2016 ödülleri

Bulgaristan'da Sofia Film Fest 2016 ödülleri

Sinema festivalinde Türk filmleri "Rauf", "Bunaltı" ve "Abluka" ödül aldı

SOFYA (AA) – İHVAN RADOYKOV - Başkent Sofya Belediyesinin himayesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Sofia Film Fest 2016 festivalinde "Rauf", "Bunaltı" ve "Abluka" adlı Türk filmleri ödül aldı.

Sofya'nın Halk Kültür Sarayı'nda (NDK) Türk grubu BaBa ZuLa'nın müzikleri eşliğinde düzenlenen törende konuşan Festivalin Yöneticisi Stefan Kitanov, programa katılan 4 Türk filminin üçünün ödülle ayrılmasının "mutluluk verici" olduğunu söyledi.

Festivalin uluslararası film programında "Rauf" filmi Uluslararası Sinema Yazarları Örgütü FIPERSCI'nin ödülünü aldı. Törende söz alan filmin yönetmenleri Soner Caner ve Barış Kaya İstanbul'daki son terör saldırısını anımsatarak, ödülü barışa adadıklarını kaydetti.

Balkan Filmleri kategorisinde Domain Boyard Holdingi'nin ödülü, yönetmen Zeki Demirkubuz'un "Bunaltı" filmine gitti. Ödül, salonda hazır bulunan yapımcılar Başak Emre ve Ahmet Boyacıoğlu tarafından alındı.

Türkiye, Fransa ve Katar ortak yapımı, yönetmen Emin Alper'in "Abluka" filmi de bin avroluk parasal boyutu olan En İyi Balkan Filmi ödülüne layık görüldü. Ödülü Alper'in adına Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe aldı.

Bu yıl 58 ülkeden 210 filmin gösterildiği Sofia Film Fest'in programında Türkiye-Almanya ortak yapımı "Hasret" filmi de yer aldı.

Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, Festivalin programında 12 filmi ile katılan ünlü yönetmen Terry Gilliam'a "Sofya–Sinema Şehri" adlı özel ödülü verdi. Festivalin 7 bin avroluk büyük ödülü ise Bulgar yönetmen Elitza Petkova'nın "Ağıt" filmine gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :