Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Kırklareli'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya başladı - Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Dönmez: - "Son parlamento seçimlerinde 136 sandık vardı. Bugün 101 tane azaldı. Ciddi bir şekil

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli’nde yaşayan Bulgaristan vatandaşları, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti.

Kentte yaşayan Bulgaristan vatandaşları, Lüleburgaz ilçesi ile Büyükkarıştıran beldesinde kurulan 2 sandıkta oy kullanmaya başladı.

Lüleburgaz Ortaokulundaki oy kullanma işlemlerini takip eden Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Nedim Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin Bulgaristan'daki vatandaşlar kadar Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşları açısından da önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki sandıkların 35'le sınırlı kaldığını belirten Dönmez, şöyle konuştu:

"Anti demokratik bir şekilde Türkiye’deki sandıklar 35 ile sınırlı kaldı. Türkiye bulunan yaklaşık 300 bin çifte vatandaşın sandıklara gitmeme olasılığı var. Temennimiz ilk ve son kısıtlama olur. Son parlamento seçimlerinde 136 sandık vardı. Bugün 101 tane azaldı. Ciddi bir şekilde bize karşı yapılan bir kısıtlama olarak düşünüyoruz. Bulgaristan parlamentosunda bulunan milletvekilleri gerçekten demokratlarsa bir an önce bu kısıtlamayı gidermeleri gerekmektedir."

Dönmez, Bulgaristan demokrasisine katkıda bulunmak için oy kullandıklarını kaydetti.

Oy kullanan Enver Özgür de seçimlerin hem Bulgaristan hem de de Türkiye’deki vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Bulgaristan vatandaşları, 23 aday arasından cumhurbaşkanlarını seçecek.

Kırklareli'ndeki oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erecek.

Lüleburgaz’da kurulu iki sandıkta 2011 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 900’e yakın seçmen oy kullanmıştı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :