Bulgaristan sınır kapısındaki eylem

Bulgaristan sınır kapısındaki eylem

Edirne Valisi Özdemir:- "Bu demokratik hakları engellemeye dönük bir eylemdir. Biz bunu bunu hiçbir zaman kabul etmiyoruz"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Bu demokratik hakları engellemeye dönük bir eylemdir. Biz bunu bunu hiçbir zaman kabul etmiyoruz." dedi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da bazı kesimlerin Bulgaristan'da seçmen olan ve Türkiye'den giden seçmenlerin demokratik haklarını, oy kullanmalarını engellemeye çalıştıklarını belirtti.

Vali Özdemir, bugün Kapıkule Sınır Kapısı'nı geçen 5 otobüsün durdurulduğunu ve vatandaşların Bulgaristan'a geçişinin engellendiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği ile temaslarını sürdürdüğünü belirten Özdemir, "Dışişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili gerekli girişimlerine devam ediyor. Sınır mülki idare amirliği olarak da biz konuya müdahil olduk. Şu anda arkadaşlarımız, soydaşlarımız karşıya geçtiler. Problem şimdilik çözüldü. Ama hala o bölgede belli şekilde 100, 150 kişilik grup olduğu söylendi bize, hala o bölgede otobüslerle ilgili eylem yapma ihtimalleri var. Bu demokratik hakları engellemeye dönük bir eylemdir. Biz bunu bunu hiçbir zaman kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bir FETÖ'cü kışkırtması olamaz mı bu?" sorusuna Özdemir, "O konu Bulgaristan'ın iç meselesi. Meselemiz Bulgaristan. Bulgaristan'daki o meseleler bilmiyoruz nedir. Bulgaristan bunu çözmek zorunda. Çünkü orada demokrasi varsa ve vatandaşların oy kullanmasını istiyorsa bu problemi çözmesi gerekir." cevabını verdi.

"Bizim Edirne olarak bir yaptırımımız söz konusu mu?" sorusunu da Özdemir, "Bu uluslararası bir problemdir. Dışişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili çalışıyor" şeklinde cevapladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler