Bulgar-Türk İş Forumu

Bulgar-Türk İş Forumu

Başkent Sofya’da düzenlenen Bulgar-Türk İş Forumu ilgi gördü- Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy:- "İki ülkenin ortak refahlarını geliştirmek için ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak yararlar amacıyla hareket edilmesini çalışıyoruz"- T

SOFYA (AA) - Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (BULTİŞAD) ortaklaşa düzenlediği Bulgar-Türk İş Forumu'na katılım yüksek oldu.

Türkiye’nin Sofya büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, başkentte bir otelde düzenlenen forumda AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılım yoğunluğu bakımından forumun bir ilki oluşturduğunu, Büyükelçilik olarak ikili ekonomik ilişkilerine ivme sağlayabilecek her türlü girişimlere önem ve destek verdiklerini vurguladı.

Etkinliğe Bulgar resmi makamlarının katılımının da gösterilen ilgiye ek katkı sağladığını söyleyen Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Etkinlikleri önümüzdeki dönemde de devam ettirmeyi umut ediyoruz. Karşılıklı ekonomik ilişkilerimiz her zaman olduğu gibi büyük önem taşıyor. İki ülkenin ortak refahlarını geliştirmek için ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak yararlar amacıyla hareket edilmesini çalışıyoruz.”

- Türkiye’nin Sofya Ticaret Müşavirliğinin katkısı

Bulgar ve Türk iş adamlarının değerli olduğuna işaret eden Türkiye’nin Sofya Ticaret Müşavirliği Başmüşaviri Emrah Sazak, şu değerlendirmede bulundu:

"Amacımız firmaları bir araya getirmek, aralarındaki güvenirliliğini sağlamak, ve daha fazla ticaret yapmalarının zemini oluşturmaktır. İki ülke ekonomilerinin tamamlayıcı olması, ülkelerin komşu olması büyük bir avantaj. İkili ekonomik ilişkilerinde altyapı projelerinde, yazılım, otomotiv, mobilya sektörlerinde çok önemli kazanım alanları var. Yatırım ve ticaret birbirine ivme sağlayan iki unsur.”

Kurum olarak benzer organizasyonlara destek vermeyi sürdüreceklerini anlatan Sazak, “Bu tür platformlarla ticaret ve yatırım ilişkilerimizin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, daha önemlisi iki ülke insanının refahına katkı sağlamak temel gayemizdir.” diye konuştu.

- BULTİŞAD’ın hedefleri

Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Başkanı Fikret İnce de foruma yüksek katılımdan dolayı memnuniyetini belirterek, “Amacımız, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirerek halklarımızın refah seviyesini yükseltecek adımlara katkıda bulunmaktır.” dedi.

Forumda 70’ten fazla şirketin 300’ü aşkın temsilcisinin yer aldığını açıklayan İnce, BULTİŞAD’ın üye sayısının hızla arttığını, üyelerin arasındaki ilişkilerin sağlamlaştırılmasının da ana hedefleri arasında bulunduğunu ifade etti.

BULTİŞAD’ın yeni projelerini de aktaran İnce, mart ayında İstanbul’da çok daha geniş kapsamlı bir etkinliğin organizasyonunu yapmaya başladıklarını belirtti.

İnce, "İstanbul’da Bulgar ve Türk iş adamlarının, bürokratlarının ve belki de daha yüksek seviyedeki devlet mensuplarının katılımıyla büyük bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Tek amacımız var, iki ülke arasındaki 'kazan-kazan' prensibi dahilinde, iş ilişkileri geliştirmek.” ifadesini kullandı.

Forumun açılış töreninde bir konuşma yapan Bulgaristan Ekonomi Bakan Yardımcısı Lıçezar Borisov, iki ülkenin son dönemdeki ekonomik ilişkilerindeki mübadele artışından etkilendiğini, Bulgar hükümetinin de bu trendin sürmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

İş forumuna Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe ve diğer yetkililer de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :