Bülent Arınç ne demek istedi?

Bülent Arınç ne demek istedi?

Geçtiğimiz aylarda 'KHK faciadır' çıkışıyla tepki toplayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, bu kez de koronavirüs salgını sonrası camilerde okunan dua ve Salâvat-ı Şerifelerden rahatsız olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, dönem dönem ilginç çıkışlarını sürdürüyor. Bülent Arınç, gazeteci Kemal Öztürk'e verdiği röportajda minarelerden okunan dua ve Salavat-ı Şerifeden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Kovid-19 nedeniyle alınan tedbirler dolayısıyla temsilen kılınan Cuma namazına da tepki gösteren Arınç, konuyla ilgili eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yorumu sonrası bu fikrinden vazgeçtiğini ifade etti.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte camilerden okunan dua ve Salavat-ı Şerifeyi bidat olarak yorumlayan Arınç'ın yatsı ezanından sonra yapılan duadan rahatsız olmasını sosyal medya takipçileri de garip karşıladı.

 

BİDAT NEDİR?

Bidat Arapça bir kelimedir. Sonradan ortaya çıkarılan her şey demektir. Bu bakımdan, hem adette, hem de ibadette yapılan değişiklikler, reformlar bidat olur. Adet demek, karşılık olarak kıyamette sevap beklenilmeyen, yalnız dünya faydasını düşünerek yapılan şey demektir. İbadet bunun tersi olup, kıyamette karşılığında sevap beklenen şeydir.

Etiketler :