'Bu yolculuk vicdanları uyandırdı'
Kayalıpark’ta 122’nci kez bir araya gelen İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri Mısır’ın ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na karşı sergilediği tutumu kınandı.
İnanç Özgürlükleri Platformu üyeleri, 122’nci buluşmasında, Mısır’ın günlerdir ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na karşı tutumu sert bir dille eleştirdi. Platform adına basın açıklamasında bulunan Ali Eröz, “Senaryo hazırlanmış, kurgular belirlenmiş, yönetmen ve set, her şey hazır hale getirilmiş. Oyun sahneye konulacak, seyircilerin rahatı ve zihin konforu için de şartlar olgunlaştırılacak.
Yine bir uçak kaçırma, ve uçağı yolcularıyla beraber havaya uçurma haberleri gırla gitmekte. Amerika, yine terör senaryoları yazmakta ve kendisini korunmaya muhtaç birisi gibi göstermekte. Yedikçe de toprak yeme hastalığına tutulmaya pika adı verilir. Bu hastalık, tedavi ararken, hastalığı da arttırmak şeklinde tezahür eder. Bir tür siyasal pikadır Amerika'nın tutulduğu hastalık.
Kendi emperyalist arzularını gidermek için işgaller yapıyor, sonra işgallerin sonucunda direnişle karşılaşınca, direnişi gidermek için işgaller yapıyor. İşgaller-direniş. direniş-işgaller... Amerikan emperyalizminin siyasal pikasını arttırmaktadır. Yediği her toprak hastalığını arttırmakta, hastalığı arttıkça da işgal arzusu çoğalmaktadır. Bu hastalık iç dokuyu bozmakta ağır ağır ölüme götürmektedir. Yeni işgaller Amerikan emperyalizminin siyasal ölümünün yakınlaştığını göstermektedir” dedi. Eröz Türkiye'den İHH'nın organize ettiği Filistin'e yol açık Konvoyu’nun büyük bir zaferle Gazze’ye girdiğini belirterek, mel'un ambargonun delindiğini dile getirdi.
“İnsanlık izzet ve onurunun yüceltildiği bu eylem, katılanların değerini yükseltmekle birlikte, insanlığın da haysiyetini kurtarmıştır” diyen Eröz, şunları kaydetti: Fitneyi, nifakı, Firavunluğu deşifre etmiş ve direnişin zaferler getireceğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Bu yolculuk insanlık vicdanının uyanışıdır. Başörtüsü özgürlük mücadelesinin küçük sembolü, mücadelesiyle büyüyen Ece Nura da gıyabında desteğimizi tekrar ifade eder zaferlerin direnişle geleceğini müjdeleriz. Bugün mısırdan gelen son haberlere göre Türkiye'ye dönmek üzere olan Filistin'e yol açık konvoy gönüllülerinden, ikisi Türkiye vatandaşı 6 gönüllünün pasaportlarına el konulması suretiyle, Mısırda gözaltında tutulmak istenmesi sebebiyle Mısır havaalanında bir eylem başlatılmıştır. Bu kardeşlerimiz d gözaltına alınan kardeşlerimiz bırakılmadan ülkelerine dönmeyeceklerini ilan etmişlerdir. Firavun Misi hükümetini bu davranışından dolayı Şiddetle tel'in ediyoruz. Kardeşlerimizin bir an önce özgür bırakılarak ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz.
Son olarak özgürlük konvoyuna katılan kardeşlerimiz için bir karşılama merasimi düzenlenecektir Fakat Mısır'ın bu baskıcı ve zalim tutumuna karşı gösterdikleri direnişten dolayı dönüş gün ve saatleri ne; belli olmadığı için basınımıza ve halkımıza program hakkında bir bilgi verilememektedir. Kardeşlerimizin direnişini tebrik ederiz. Dönüş saatleri belli olunca halkımıza ve medyaya bu konuda bilgi verileceğini bildiririz. Halkımızın karşılama hususunda göstereceği hassasiyetlerden dolayı şimdiden teşekkür ederiz. Ferit Hepokur-Memleket