Bu yılın "Nasreddin Hoca"sı Ahmet Yenilmez oldu

Bu yılın "Nasreddin Hoca"sı Ahmet Yenilmez oldu

Bu yıl 58'incisi düzenlenecek "Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği"nde, temsili "Nasreddin Hoca"lığı, oyuncu Ahmet Yenilmez üstlenecek- Yenilmez: - "Aradan geçen onca asra rağmen mayası bozulmamış, hala her fırsatta her anda, çaldığı mayaya ihtiya

 Bu yıl 58'incisi düzenlenecek "Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde, temsili "Nasreddin Hoca"lığı, oyuncu Ahmet Yenilmez üstlenecek.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin 5-10 Temmuz'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Akkaya, bu yılki 58'inci Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği'nde, ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'in temsili Nasreddin Hoca olacağını ifade etti. Akkaya, Yenilmez ile programın detayları hakkında görüşmeler yapıldığını bildirdi.

- Maya çalma töreni Akşehir Gölü'nde yapılacak"

Şenlikler kapsamında düzenlenen maya çalma töreninin, bu yılın bol yağışlı geçmesi nedeniyle Akşehir Gölü'nde yapılacağına dikkati çeken Akkaya, şunları kaydetti:

"Bu sene yağış bol olduğu için gölümüz biraz toparlandı. Akşehir Gölümüzde yoğurt çalma noktasında yaptık. Maya çalma törenimiz Gölçayır Mahallemizde yapılacaktır. Şenliğimizin içinde yine birçok sanatsal etkinlikler var. Uluslararası karikatür yarışmaları yapıldı, onların ödül töreni ve sergileri olacak. Yine karikatür çalışmaları olacak. Sanata Saygı Derneği birçok konuda Gülmece Parkımızda atölye çalışmaları yapacak. İlgi duyan gençlerimize resim, ebru, naat, hat, tokat yazma gibi bir çok sanatsal etkinliği öğretecekler. Tiyatrolarımız var. Her zaman olduğu gibi özellikle çocuk tiyatrolarına ve erişkin tiyatrolarına oldukça geniş yer verdik."

Akkaya, şenlikte İrem Derici, Resul Dindar ve Ufuk Uğuriş'in de konser vereceğini vurgulayarak, şenlikte yerli ve yabancı halk oyunları ile halk dansları gösterilerinin de olacağını aktardı.

Öte yandan Akşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İstanbul'daki bürosunda ziyaret ettikleri Ahmet Yenilmez'e Nasreddin Hoca'nın kavuğu ile cübbesini giydirdi.

- "Bu görevin manevi yönü çok fazladır"

Oyuncu Ahmet Yenilmez, Nasreddin Hoca kıyafetiyle yaptığı açıklamada "Aradan geçen onca asra rağmen mayası bozulmamış, hala her fırsatta, her anda, çaldığı mayaya ihtiyaç hissettiğimiz Nasreddin Hoca'lık görevinin bana tevdi edilmesi, benim için ömür boyu yaşayacağım bir şereftir ve onurdur. Bu görevin manevi yönü çok fazladır. Bundan sonra başımın üzerinde, ömrüm boyunca taşıdığım bir takım değerlerin en üst noktasındaki yere Nasreddin Hoca büyüğümüz de yerleşti." ifadelerini kullandı.

Akşehir'de Nasreddin Hoca'nın anısına düzenlenen şenliklerde, bugüne kadar temsili Nasreddin Hoca'lık görevini; Erol Günaydın, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Halit Akçatepe, Emin Olcay, Cenk Koray, Deniz Oral, Rasim Öztekin, Münib Engin Noyan, Hüseyin Goncagül gibi birçok isim üstlenmişti.

 

Etiketler :